Overige en nieuwe activiteiten, reacties en aanbevelingen.
 

    


                                                                                                                                                                                                                                     
de18  
     shibashiDeze vloeiende bewegingsvorm, verfijnd door Grootmeester Wing Cheung en uitgevoerd door Sifu Julian Richard Webber, werd in 1979 in China ontwikkeld door Tai Chi Grootmeester He Wei Chi en
Professor Lin Hou Sheng, hoogleraar van het College van de Chinese Geneeskunde en directeur
van het Qigong Research Institute.

Het is ontworpen ter verbetering van de algehele gezondheid en het bevorderen van de levenskracht van de beoefenaar. Karakteristiek voor deze vorm zijn de eenvoudige elastische bewegingen en hun effectieve, waarneembare medische werking. De geest is tijdens de oefening gecentreerd en rustig.
De 18-bewegingen hebben hun oorsprong in de verbinding van verschillende oefeningen uit de Tai Chi en de innerlijke training van Chi Kung (Qigong).

Het totale effect van de oefening is het verminderen van psychische stress en lichamelijke spanning in de spieren. Het bevordert flexibiliteit en wendbaarheid en versterkt gewrichten en spieren. Het zorgt voor een juiste lichaamshouding en een goed evenwichtsgevoel. Het verbetert de bloedsomloop en spijsvertering en helpt het gewicht op peil te houden. De concentratie wordt sterker en emoties zijn beter onder controle.

Net als bij andere interne energetische oefenvormen wordt bij de 18 (Shibashi) het hormoon endorfine aangemaakt. Endorfine geeft rust en kalmte, men voelt zich ontspannen en ervaart meer blijheid en geluk. Dit hormoon biedt daarmee tegenwicht tegen het teveel aan adrenaline in het lichaam veroorzaakt door stress.
Met vriendelijke groet,

Julian Webber.

Home   Lessen   Reizen   Jaarprogramma en Leskosten    Begeleiding   Contact   Overig   Eco wol